Magisk morgon

Ibland är det svårt att sätta ord på våra upplevelser. Igår hade vi en sån där morgon som faktiskt är obeskrivlig, men jag ska göra mitt bästa! Vi bestämde oss för att gå upp när vi blir väckta av aporna, alltså vid 05.00 och åka iväg till den närliggande stranden för att se soluppgången. Tyvärr var aporna inte tillräckligt högljudda precis den dagen, så vi kom upp vid 05.30 och när vi var iväg hade det redan börjat bli ljust.

När vi kommer fram till stranden möts vi inte bara av magiska vyer i morgonljuset, utan på stranden hittar vi en massiv havssköldpadda, som var på väg ner tillbaka i vattnet efter att ha lagt sina ägg i sanden. Vi alla blev så förvånade och vi kände oss så tacksamma och glada att vi sprungit på en sådan fantastik upplevelse!

Vi stod länge och tittade när sköldpaddan rörde sig ner mot vattnet och blev översköld av vågorna. Eller jag och Matte stod länge, Vilda sprang runt och letade efter bebissköldpaddorna, efter att vi förklarat vad mammasköldpaddan gjort på stranden. Vi gick och tittade var sköldpaddan hade lagt sina ägg och förklarade att det skulle dröja lite innan bebisarnas ägg kläcks. Det var även två andra spår, som vi också följde, så totalt hade tre sköldpaddor varit där!

När sista vågen sköljt över sköldpaddan och vi inte längre såg den blev det en hel del bus på stranden, bad och promenad. Vi hade hela stranden själva och Vilda sprang runt och tjoade och skrattade mest hela tiden.

Det är mycket bus i dem där små benen och det blir mycket springande efter henne!

Sån fantastik upplevelse och så oväntat! Det är egentligen inte säsong för sköldpaddor att lägga ägg just nu vad vi förstår, så vi är otroligt tacksamma för att vi fick se sköldpaddan!

Leave a comment