Dinant- Belgiens vackraste stad?

De senaste dagarna har vi bott i en jättesöt liten stuga i mitten av Belgiens skog. Dagarna här har varit lugna. När man reser så länge som vi gör nu går det inte att ha aktiviteter varje dag, det skulle bli för mycket! Vi har myst framför brasan, lekt i närliggande lekplatser, ätit belgiska våfflor, försökt träna bort alla belgiska våfflor, gått på skogspromenader och “påskpysslat”.  Varje dag hat vi hittat på någon liten utflykt

Vår stuga ligger nära staden Dinant, som måste vara den vackraste staden vi sett!! Staden är inte så stort, vilket gör den väldigt mysig och de gamla husen ger verkligen stade dess karaktär. Staden ligger längst vattnet och att se de färgglada husen, tillsammans med den stora vackra kyrkan reflekteras i det stilla vattnet är verkligen magiskt. Att hela staden också omges av vackra berg med en borg på toppen höjer också coolhets effekten. Dinant är helt klart en Sommestad så det var väldigt lugnt på gatorna och många butiker var stängda. Eftersom att vi inte var där för att shoppa, så gjorde det inte oss något. Eftersom vatten ofta är mest stilla på morgonen så gick vi en dag upp lite extra tidigt för att fånga dessa bilder! Det var galet vackert och så harmoniskt att få staden helt för sig själv. Både Vilda och Maggie var på strålande humör, vilket också höjde stämningen!

Vi har också besökt Furfooz nationalpark, en plats som varit bebodd av människor redan från stenålderstiden. Nationalparken har massa olika grottor som man kan gå in i där de hittat lämningar från människor för 14 000 år sedan. Hade vi inte haft Maggie och Vilda s kan vi lova att vi hade krupit in i alla små trånga grott hål och undersökt vidare. Vi ser fram emot tills Vilda blir lite äldre! Det var fortfarande häftigt att se grottorna. Man har också hittat lämningar från andra tidsepoker i området, som från medeltiden.

Prinsessorna Vilda och Maggie hittade sitt nästa boende på en av våra utflykter. Kan ha varit ett slott som såg ut att komma direkt från en sagobok! Slottet hette Véves, vilket Vilda tyckte var passande.

Leave a comment